Yummy-yum dalmatiër-muffins

Protip: de gesmolten chocola die er ehm, niet super appetijtelijk uitziet, werkt als camouflage. Hierdoor zullen uw gezinsleden en/of huisgenootjes minder muffins pikken, waardoor u er meer voor uzelf overhoudt!

Protip: de gesmolten chocola die er ehm, niet super appetijtelijk uitziet, werkt als camouflage. Hierdoor zullen uw gezinsleden en/of huisgenootjes minder geneigd zijn uw overheerlijke muffins te pikken, waardoor u er meer voor uzelf overhoudt!

Wat is beter dan chocolademuffins? Chocolademuffins met kokos! Samen met een mede-keukenprinses heb ik dit recept een beetje experimenteel in elkaar gezet, maar het resultaat was best lekker. Dus bij dezen: het recept voor deze dalmatiër-muffs, vooral aan de hand van (chaotische) foto’s want hoi foto’s zijn fijn.

Men neme …
IMG_5259

250 gr bloem, 50 gr. boter, 2,5 tl. bakpoeder, 2 eieren, 60 gr. rietsuiker, CHOCOLA, zo veel als men geschikt acht, en in een smaak naar keuze (in dit experiment werd extra puur gebruikt), 150 mL melk met kokossmaak (te koop bij o.a. Jumbo, genaamd “Coconut Dream”. Dus niet kokosmelk of van die Optimel-yoghurt-boel, maar serieus melk die naar kokos smaakt).

~HET RECEPT!!1!~
WARM DE OVEN VOOR op 200 graden. NIET vergeten. NU doen.
Meng de eieren, melk en boter:

IMG_5264

hopsiedopsie in de kom

23

yummmmm ziet er lekkooor uit hooorrr!

IMG_5267

mengen mengen mengen~

CONTROLEER OF JE DE OVEN ECHT AAN HEBT GEZET.

Meng de andere ingrediënten (behalve de chocola) in een ander kommetje, en voeg het al roerende bij het ei-nepmelk-botermengsel.

Gebruik twee lepeltjes om het beslag in bakvormpjes te doen:

IMG_5270

zo dus

Breek de chocola in stukjes (eventueel kun je het in een zakje in een theedoek doen en erop staan/ermee slaan, gooi die frustraties eruit!) en verdeel ze over de muffins.

IMG_5271

*drum roll* klaar voor de oven!

Als je nu niet vergeten bent de oven voor te verwarmen, kun je de muffins er zo’n 20 minuten inzetten. Ben je dit wel vergeten: ga terug naar start. U ontvangt geen 200 euro.

IMG_5272

Oven, yay!

Na ongeveer een kwartiertje even de prikker-test doen om te kijken of je muffins klaar zijn. Komt de houten prikker er schoon uit, dan zijn ze klaar! Even laten afkoelen (nee maar, echt, die chocola is kokend heet. Beloon jezelf na het wachten met een extra muffin) en enjoy!

IMG_5263

dit recept hebben we als uitgangspunt gebruikt
Advertenties

9 gedachten over “Yummy-yum dalmatiër-muffins

 1. Femke

  mmm..dit ziet er echt heerlijk uit! Dat de stippen van de dolmatiërs als slakjes op de muffins dwarrelen maakt niet uit toch hahaha xD het gaat om de smaak. alles voor de smaak.

  liefs,
  Femke

 2. Leo

  Nou, die ik ga zeker eens maken! Hopelijk helpt de camouflagetip tegen een hongerige vader en broertjes!

 3. OhHappyMay

  Ik denk dat zelfs de camouflage van chocola ze niet zal beschermen tegen vriendlief,, maar dan word het maar gewoon twee keer zoveel muffins bakken denk ik! ;)

 4. Janna

  Wat een leuk idee om lekker grote stukken in het beslag te doen. Grappige naam ook (:

  Ik hoop dat je ook eens bij mij langskomt, liefs,

  Janna

Reacties zijn gesloten.